tiistai 13. toukokuuta 2014

Google Apps for Education Hylliin

Miksi?

Opetusvirasto lakkauttaa postipalvelimensa tämän vuoden loppuun mennessä, niinpä joudumme hankkimaan uuden palvelun sähköpostia varten. Muut yksityiskoulut ovat siirtymässä joko Microsoftin palveluun tai Googlen palveluun. Google on ilmainen, joten kokeillaan ensiksi sitä.

Mikä?

Google tarjoaa palvelunsa ilmaiseksi kouluille. Se tarkoittaa, että saamme käyttöömme Googlen ohjelmat mm: Gmail, Drive, kalenterit, yms. siten, että käyttäjätunnus ja sähköposti ovat hyl.fi päätteisiä. Samalla voimme itse hallinnoida opettajien ja oppilaiden sähköposteja, luoda ryhmiä.
Oppilaat ja opettajat voivat jakaa tiedostoja Google Driven tai sähköpostin avulla. Mahdollisuuksia opetuskäyttöön on paljon. Nyt vain pitää alkaa oppia työvälineen käyttö.

Miten?

Toukokuun puolen välin paikkeilla siirrymme sähköpostissa uuteen järjestelmään. Oppilaat saavat tunnukset jossain vaiheessa ensi lukuvuoden alussa.
Opettajia koulutetaan Driven käyttöön syyslukukaudella.

Mikä muuttuu?


  • Kun ennen menit webmailiin Hyllin etusivun linkistä webmail.edu.hel.fi niin nyt etusivulle tulee uusi linkki, jossa lukee Google Apps for Education. Ohjeet kirjautumiseen ja vanhojen sähköpostien lukuun uuteen järjestelmään on erillisessä tiedostossa. Lähetän sen lähipäivinä. Kun olet kirjautunut ja saanut vanhat sähköpostit ladattua uuteen, voit unohtaa webmailin ja alkaa käyttää uutta postia. Webmail ja siellä olevat postit katoavat bittien hautausmaalle ensi vuoden vaihteessa.
  • Tunnukset edu.hel.fi ja hyl.edu.hel.fi katoavat pikku hiljaa hylliläisten sähköpostiosoittena, jos käytät niitä kirjautumiseen johonkin palveluun niin ala pikku hiljaa muuttamaan niitä joksikin muiksi osoitteiksi.
  • Sähköpostiin kirjautumisen käyttäjätunnus ja salasana muuttuvat.
  • Ennen sinulla oli postilaatikossasi 50 Mtavua tilaa, nyt sinulla on 30Gtavua tilaa, joten uuden postilaatikon tila noin 600-kertainen verrattuna vanhaan.
  • Hyllin sähköpostilistat menevät uusiksi, ne tulevat olemaan tyyppiä opettajat@hyl.fi.
  • Oppilaatkin saavat tunnukset, joten kaikki yli 13-vuotiaat oppilaat voivat käyttää Driveä tiedostojen luomiseen ja jakeluun.


Mikä ei muutu?

Sähköpostiosoitteesi säilyy samana. 
Teknologian käyttö opetuksen apuna on yhtä kivaa kuin ennenkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti